SLAVNOSTNÍ ZÁPIS


16.ZÁŘÍ 05

Po zdařilé cyklovyjížďce přichází na řadu jedna cyklobleskovka. Pravidla jsou jednoduchá: kdo chce letos chodit do Duhy, přijde potvrdit svoji účast na Slavnostní zápis.

Tahle schůzka byla trošku úřednická, ale na druhou stranu je dobré vědět, s kým se dá počítat a kdo už nemá zájem. Bylo pro nás připraveno i dopravní hřiště, leč svatý Pitrísek nám trošku víc přikropil, takže jsme se uchýlili na chvíli do klubu.

Sešli jsme se jak zmoklé slepice ne na schodech u Domu kultury, ale pod nimi... Fakt zrovna pršelo. Někdo měl kolo, ale nebylo to nic výrazného, z čehož se dalo usoudit, že s dopravním hřištěm počítal málokdo. Škoda.
Kolem třetí jsme se tedy odebrali do klubovny, abychom tady začali slavnostní zápis. Byla nás plná klubovna, takže jsme se sesedli hezky do kruhu, aby každý na každého viděl. Po pár slovech se měl každý zapsat do zápisové listiny a připsat, které dny nemůže chodit na schůzky. Taková jednoduchá byrokratická záležitost dala mnohým dost zabrat. Když jsem totiž v závěru kontroloval, kdy kdo nemůže, mnozí se teprve probrali a začali se rozpomínat, co který den mají. A to ještě někteří tvrdili, že můžou jen v pátek, ale když měli říct, co mají všechny dny předtím, nevěděli... Ach jo! Nějaké podklady máme a snad z toho sestavíme rozdělení na schůzky, které bude všem vyhovovat.
Po úředničině se Zlesi ujal her. Zahráli jsme na tichou poštu, na čísla a pak na mrkanou. Po chvíli her se venku počasí docela umoudřilo, takže jsme mohli opustit zafuněné prostory klubu. Pěšáci byli propuštěni domů bez mučení a cyklisti si ještě vyrazili na malou projížďku. Cesta na Pilák byla bez problémů, protože jeli jen chlapi Glajcovi a Puma. Na Piláku jsme dali malý závod, než dorazil zbytek - Zlesi, Rosi a Gufy. Po zjištění katastrofálních znalostí z místopisu jsme se rozhodli udělat malou exkurzi k dalšímu rybníku ve Žďáře - nově opravenému Konventskému. Prohlédli jsme si stavařské umění a Zlesi zaperlil svými znalostmi. Čekali jsme ještě na Lucyš, ale ta ne a ne jet. Že by další, co neví, kde je Konventský rybník?! Už jsme neměli moc času, tak jsme to namířili zpět ke klubovně a koho to nepotkáme na křižovatce u pošty 2? Lucyš, Anyš, Katyš a Honzys a vesele si povídají.... Tak jsme se jen pozdravili a uháněli zpátky ke klubovně. Nakonec jsme se teda aspoň trošku projeli.    -big-


GUFY, DALÍK, ANYŠ, BENÍK, PUMA, MÍRA, MARŤA, MISHA, SÁDLO, VÁŠA, HERI, WAJGL, KATYŠ, POKY, ČELY, HONZYS, VENCY, ZOUBY, TURRY, FREIWY, PITRÍS, ROSI, SOVA, ZLESI, GOGO, BERUŠ, BIG